Hoog Sensitief
  wordt kwaliteit

Home Consulten in Roden, per telefoon of per webcam


Mijn collega van
  Talent Coaching

 

Info werkgever / re´ntegratie
Info werknemer / re´ntegratie
Vermoeider / gevoeliger / stress / burnout / ME / FM
Hoog Sensitief wordt kwaliteit
Enneagram integratiekunde
Methode: praktisch en doelgericht
Tips / links / boeken
Cursussen: maatwerk en standaard
Zorgverzekering
Uw coach
Contact

EÚn op de vijf mensen is hoog sensitief oftewel hooggevoelig. Een hoog sensitief persoon ontvangt veel meer en sterkere signalen uit de omgeving (b.v. emoties en stress van anderen, geluiden) dan niet hoog sensitieve personen. Daardoor hebben de hersenen van een hoog sensitief persoon meer signalen te verwerken en raakt deze persoon sneller overprikkeld. Een hoog sensitief persoon is vaak intelligent, invoelend, intu´tief, creatief, nauwgezet, plichtsgetrouw, gewetensvol en doorzetters. Door de effecten van de nadelen van het hoog sensitief zijn te verkleinen wordt hoog sensitief zijn een aangename en effectieve kwaliteit.

Een hoog sensitief persoon ervaart de eigen emoties en de emoties van anderen en omgevingsinvloeden intenser. Het kan een bron zijn van informatie, maar het kan die persoon ook overspoelen en uit het evenwicht brengen. Om meer balans in het dagelijkse leven te krijgen is het ondermeer handig om het naar binnenslurpen van andermans emoties te voorkomen en de invloed van omgevingsfactoren te verminderen. In mijn praktijk help ik volwassenen en kinderen om hun innerlijke kracht te vergroten en eventuele angsten te verminderen. Zo ontstaat er als het ware een tefal-laagje om de persoon, waardoor de ongewenste invloeden geen vat op de persoon hebben. Ook is het heel belangrijk om de eigen grenzen goed aan te leren geven. Verder kan een stuk visie over de zin van het leven helpen om met de veelheid en de intensiteit van de dingen die op je af komen om te gaan.

De sleutel om van de valkuil "hoog sensitief" een kwaliteit "hoog sensitief" te maken te maken bestaat volgens mij uit: rust en helderheid in het hoofd creŰren, grenzen stellen en innerlijke kracht ontwikkelen.

Voor een hoog sensitief persoon zullen de door mij gebruikte methoden direct voelbaar of zichtbaar zijn.

Bij volwassenen kan het hoog sensitief zijn leiden tot een grotere gevoeligheid voor stress (eventueel burnout), vermoeidheid, diverse kwalen, angsten en overgevoeligheid.

Bij kinderen uit het hoog sensitief zijn zich vaak op andere manieren. Het uit zich in fysieke klachen of ongewenst gedrag thuis of op school. Klik hier

Voor een test m.b.t. het hoog sensitief zijn voor volwassenen en kinderen, links en boeken Klik hier

Hoogsensitief coaching en energietherapie | Henny van Zanten 050-5073315 | Kortdurende trajecten voor bedrijven en particulieren | Anders bekeken, sneller vooruit!